Silvia Tarniceriu – biografie si carti scrise

Sora Silvia Tarniceriu s-a nascut pe data de 29 septembrie 1951 in Iasi, Romania. Ea a crescut intr-o familie numeroasa, fiind al optulea copil din cei 12 copii ai familiei Elenei si Pricop Tarniceriu. Parintii Silviei Tarniceriu au au fost oameni credinciosi care si-au educat copiii in credinta crestina. Viata Silviei Tarniceriu a fost presarata cu minuni ale lui Dumnezeu inca din anii copilariei. Cand a implinit varsta la care putea sa mearga la scoala, Silvia s-a confruntat cu ceva nou – acolo a inteles ca pentru a fi un crestin adevarat trebuie sa platesti un pret. De multe ori batjocorita din cauza credintei, Silvia nu a renuntat la credinta in Isus, ci a continuat sa creada mai mult in El si astfel a putut sa vada modul minunat in care Dumnezeu isi protejeaza copii Lui. Deoarece isi iubea Tatal ceresc a inceput sa lucreze pentru El in ciuda obstacolelor puse de regimul comunist. Dumnezeu a slefuit-o si in interiorul inchisorii, loc unde a putut sa raspandeasca Evanghelia. Dupa ce a iesit din inchisoare, Silvia a calatorit in America. Acolo, printre fratii menoniti a lucrat intr-o asociatie care trimitea ajutoare in Romania. In anii urmatori a calatorit in diferite tari pentru a impartasi fratilor de credinta experientele sale cu Dumnezeu.

Dumnezeu a vrut sa purifice aurul si a ingaduit in viata Silviei de trei ori cancerul. Chiar daca a inteles ce inseamna suferinta, Silvia Tarniceriu si-a pus nadejdea in Dumnezeu si a fost convinsa ca El este in control. In timpul vietii sale, sub inspiratie divina, Silvia a scris doua carti: Dumnezeu imi cunoaste masura si Dumnezeu imi cunoaste cararea, incepand si a treia parte Dumnezeu imi cunoaste destinul, dar a fost chemata acasa la Tatal ei ceresc. Silvia Tarniceriu si-a incheiat alergarea si a mers acasa la Salvatorul ei pe data de 19 septembrie 2013.

Prima carte a Silviei Tarniceriu publicata in 2007 este intitulata Dumnezeu imi cunoaste masura. Aceasta carte contine o lectie despre modul in care o persoana poate sa-L descopere pe Dumnezeu si sa aiba incredere in puterea Lui nemarginita. Titlul cartii aminteste de o experienta din viata Silviei de la varsta de 13 ani, cand a dorit sa-si testeze Dumnezeul in care se incredea.

Astfel, Silvia a inceput sa-L caute ea insasi pe Dumnezeu pentru a se asigura de existenta Lui si printr-o simpla rugaciune si-a expus dorintele – trei lucruri pe care dorea sa le primeasca: o pereche de pantofi, o flaneluta si un paltonas. Lucrurile acestea pareau imposibil de primit in acea perioada. Familia ei numeroasa si fara posibilitati financiare nu isi permitea sa cumpere aceste lucruri. Dar Dumnezeu care asculta glasul copiilor sai a trimis ceea a cerut Silvia si raspunsul acesta a fost o pricina de bucurie si un motiv sa ramana tare in credinta.

Prin cartea aceasta, Silvia Tarniceriu relateaza intamplarile reale prin care a trecut din frageda copilarie si pana in momentul in care a fost in inchisoare. Farmecul acestei carti consta de fapt in utilizarea cuvintelor simple care fascineaza cititorul si il obliga sa lectureze pana la sfarsit. Scopul cartii sale nu a fost sa creioneze o imagine buna despre sine, ci prin toate relatarile, Silvia Tarniceriu a dorit sa sublinieze suprematia lui Dumnezeu si faptul ca El cunoaste totul in toti, asa cum a raspuns la rugaciunea ei sincera, stiind care ii este masura.

Cartea Silviei Tarniceriu provoaca pe fiecare cititor la o credinta ferma si devotament fata de Creatorul Universului, care ingrijeste de noi ca un Tata de copii sai.

Cea de-a doua carte a Silviei se intituleaza Dumnezeu imi cunoaste cararea. Este cel de-al doilea volum scris de Silvia Tarniceriu, reprezentand o continuarea a primei publicatii Dumnezeu imi cunoaste masura. Si volumul acesta este un rezultat al experientelor cu Dumnezeu, al calauzirii de care a beneficiat autoarea dupa plecarea sa din tara, iar la indemnul pretenilor si al fratilor care i-au ascultat marturia, Silvia Tarniceriu a scris continuarea primului volum.

Aceasta carte prezinta viata Silvei Tarniceriu, viata traita in libertate, departe de regimul comunist, de opresiunea despre care a a vorbit in primul volum. Cartea incepe cu despartirea de cei dragi, de familie si continua cu sosirea ei in America si cu adaptarea la noua viata.Volumul autobografic ne prezinta modelul Silviei, modul sau de viata apropiat de Dumnezeu.

Prin intermediul acestei carti, Silvia Tarniceriu ii invata pe cititori o lectie importanta si anume rugaciunea trebuie sa fie inaltata pentru fiecare incident, pentru fiecare circumstanta a vietii. Volumul acesta Dumnezeu imi cunoaste cararea este presarat cu mai multe fotografii din colectia personala, fapt care intareste marturia Silviei. Silvia Tarniceriu a inceput sa scrie continuarea acestui volum, Dumnezeu imi cunoaste destinul, dar planul Lui a fost altul si a chemat-o sa fie impreuna cu El in Imparatia Sa.

Cartile Silviei Tarniceriu le puteti gasi la Libraria Maranatha.

Articol oferit de Libraria Maranatha

www.librariamaranatha.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biblia audio dramatizata. Asculta Biblia!