Oferta de carti crestine de Richard Wurmbrand – Libraria Maranatha

Carti Richard WurmbrandLibraria Maranatha va pune la dispozitie gama completa de carti de Richard Wurmbrand. Acesta este unul dintre cei mai cunoscuti si cititi autori crestini in Romania.. Richard Wurmbrand s-a nascut la 24 Martie 1909 in Bucuresti intr-o familie de evrei. In anii adolescentei lui, imbratiseaza comunismul urmand scoala politica comunista la Moscova intre 1927-1929. Richard Wurmbrand renunta cativa ani mai tarziu la ideile comunismului, ajungand la concluzia ca acesta vinde iluzii maselor de oameni. Richard Wurmbrand se casatoreste in 1936 cu Sabina Oster, tot de origine evreiasca. Dupa anul 1936 se converteste la crestinism citind Biblia pe care o primise de la un tamplar la care locuise in zona Brasovului. Mai tarziu a ajunge pastor luteran. Richard Wurmbrand se alatura miscarii anglicane pentru evrei si zeci de evrei imbratiseaza credinta crestina datorita lucrarii lui Richard Wurmbrand. Este arestat pe motive religioase la 29 Februarie 1948 de catre autoritatile comuniste, si este inchis timp de 14 ani pentru credinta sa. Este torturat cu bestialitate si purtat prin diverse inchisori comuniste din Romania. In timpul de izolare totala, Richard Wurmbrand alcatuieste o serie de predici pentru un public imaginar, pentru a-si proteja mintea. Este eliberat in 1965 si paraseste tara dupa ce o organizatie crestina crestina norvegiana il rascumpara pentru suma de zece mii de dolari. In final ajunge in Statele Unite ale Americii, unde infinteaza organizatia ,,Vocea Martirilor” care lupta impotriva torturiii impotriva crestinilor din intreaga lume. Richard Wurmbrand moare la 17 Februarie 2001 la varsta de 92 de ani.
In urma sa, Richard Wurmbrand a lasat mai multe carti. El nu este un teolog, dar cartile lui sunt veritabile marturii ale atrocitatilor comunismului. Cartile lui Richard Wurmbrand constitue o adevarata literatura devotionala care au fost traduse in toate limbile de circulatie internationala.

Carti de Richard Wurmbrand oferite la cele mai mici preturi de Libraria Maranatha:

Cu Dumnezeu in subterana

Cartea ,,Cu Dumnezeu in subterana” prezinta istoria anilor petrecuti de Richard Wurmbrand in inchisorile comuniste. Alaturi de volumul ,,Nobletea suferintei” scrisa de Sabina Wurmbrand, cartea este o veritabila profesioune de credinta, a crestinului trecut prin greutatile si incercarea inchisorii.
Scopul declarat de Richard Wurmbrand pentru care a scris cartea ,,Cu Dumnezeu in subterana” a fost acela ca cititorii sa ii cunoasca oe cei care in anii grei de detentie comunista au atins ,,culmi de dragoste si frumusete spirituala” in ciuda torturilor, izolarii si a suferintei indurate.

Daca zidurile ar putea vorbi

In perioada de detentie in inchisorile comuniste, Richard Wurmbrand a compus mai multe predici pe care le-a invatat pe de rost pentru a-si mentine mintea sanatoasa. In acest fel si context s-a nascut cartile ,,Daca zidurile ar putea vorbi” si ,,Predici din celula singuratica” la care se adauga si volumul ,,100 de meditatii din inchisoare”

Toate titlurile de carti crestine scrise de Richard Wurmbrand le puteti gasi pe Libraria Maranatha la acest link:

http://www.librariamaranatha.ro/viata-crestina-practica/carti-richard-wurmbrand.html

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biblia audio dramatizata. Asculta Biblia!