Am lansat Libraria de Biblii Cornilescu

biblii cornilescuS-a lansat Libraria online „Biblii Cornilescu”, cea mai mare librarie de biblii traducerea Dumitru Cornilescu din Romania. Aceasta traducere in limba romana a Vechiului si a Noului Testament si-a castigat pe buna dreptate o reputatie deosebita in randurile cititorilor Bibliei din Romania, datorita limbajului simplu si usor de inteles pentru persoanele de orice nivel intelectual. Va oferim si o scurta biografie a lui Dumitru Cornilescu, pentru cei care doresc sa cunoasca macar in parte viata acestuia. S-a nascut in judetul Mehedinti, in data de 4 Aprilie 1891. Tatal sau era invatator, iar mama casnica. Amandoi parintii proveneau din familii de credinciosi ortodocsi si amandoi bunicii lui Dumitru Cornilescu fusesera preoti. A urmat scoala primara in comuna sa natala si dupa terminarea scolii primare, pleaca la Bucuresti pentru a urma cursurile Seminarului Teologic Ortodox. Iubirea lui pentru Mantuitorul Isus Hristos, iubire pe care o deprinsese din frageda pruncie prin educatia spirituala primita de la parintii sai, precum si dorinta de cunoastere a Scripturilor, au constituit firul calauzitor al vietii sale. Citea cu aviditate cartile din biblioteca Seminarului cu dorinta fierbinte de a afla mai multe despre relatia spirituala intima cu Mantuitorul. Era sincer preocupat de formarea sa spirituala ca viitor preot, caci isi dorea sa poata fi un adevarat pastor de suflete, capabil nu numai sa arate calea catre Hristos prin cuvantul sau, ci si prin exemplul sau personal.

Dupa terminarea seminarului, urmeaza cursurile Institutului Teologic Ortodox din Bucuresti. Impresionat in mod deosebit de greutatea limbajului folosit de traducerile Bibliei existente in acea vreme, cand era folosita limba romana arhaica si caracterele slavone, Cornilescu a exclamat: „Daca viata crestina a poporului izvoraste din cunoasterea Bibliei, iar eu nu pot intelege ce este scris acolo, cum va intelege oare poporul?”. Acest gand l-a urmarit cu putere pana ce, in final, l-a determinat sa inceapa traducerea Bibliei in limba romana moderna, respectiv limba care se vorbea in primii ani ai secolului 20.
In anul 1916, a inceput traducerea Bibliei. In acelasi an a fost hirotonisit ca preot-calugar si in acelasi an s-a casatorit cu Anna Cornilescu. Inconjurat de originalele Scripturii in limbile greaca si ebraica si de aproape toate traducerile vremii in limbile germana, engleza si franceza, Cornilescu s-a apucat serios de munca de traducere a Bibliei. Munca sa a durat mai mult de patru ani. In 1921 apare Noul Testament, urmandu-i, cateva luni mai tarziu, Biblia, cu revizuiri intre anii 1923-1925.

A trecut la odihna in anul 1975. Dumitru Cornilescu a facut poporului roman acest mare dar spiritual: Biblia Noului si Vechiului Testament tradusa in limba romana a inceputului de secol 20. El a avut bucuria de a da poporului roman o traducere a Bibliei intr-o limba populara atat de simpla si de clara, incat sa fie inteleasa de toata lumea.

Datorita dezvoltarii vocabularului limbii romane si iesirii din uzul actual a multor cuvinte (arhaisme, regionalisme) folosite in anii 1921-1925, magazinul de Biblii Cornilescu ofera si traduceri ale Bibliei in limba romana moderna, in care se pastreaza fidel textul original, dar au fost efectuate ajustãri impuse de gramatica, ortografia si punctuatia limbii romane contemporane.

Magazinul de biblii Cornilescu mai ofera, in afara de biblii traduse de preotul ortodox Dumitru Cornilescu si o gama larga de Biblii cum ar fi: Biblia cu concordanta, Biblia cu explicatii, Biblia de buzunar, Biblia de studiu, Biblia Thompson, Biblia de studiu pentru o viata deplina, etc.

Demna de retinut este oferta de carti crestine pentru adulti si pentru copii, comentarii biblice si cadouri crestine.
Site-ul www.bibliicornilescu.ro face parte din reteaua de librarii crestine „Maranata” care activeaza cu scop umanitar. Orice carte sau produs achizitionat din aceasta retea de librarii crestine devine o importanta contributie pentru salvarea vietii copiilor bolnavi de cancer sau pentru ajutorarea persoanelor care au ajuns in situatii critice.

Va asteptam la Libraria de Biblii Cornilescu

www.bibliicornilescu.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biblia audio dramatizata. Asculta Biblia!