Janette Oke, carti, biografie si lucrare

Janette Oke, autoare cu mare priza la public, scrie cu o simplitate profunda, intr-un stil captivant si atractiv, despre subiecte ce-i sunt dragi sufletului ei: iubirea sincera si valorile durabile. Cu peste 23 de milioane de exemplare vandute, romanele ei sunt o fresca a primilor colonisti din America de Nord.

Janette Oke s-a nascut in timpul crizei economice care a afectat continentul american, intr-o familie de fermieri din preeria Canadei. Isi aminteste cu drag de copilarie, de veselia din casa lor si de dragostea parintilor ei, subiecte care se oglindesc deplin in scrierile ei.

Dupa ce a absolvit facultatea Mountain View Bible din Canada, unde l-a si intalnit pe sotul ei, Edward, au pastorit o biserica din Canada, apoi au lucrat in SUA. Impreuna cu sotul ei au patru copii.
Din tinerete, Janette Oke a avut pasiunea si dorinta de a scrie. Ea si-a dorit sa puna in prim-plan viata de familie, dorind sa fie o mama si o sotie devotata, de aceea a inceput sa scrie abia cand copiii ei au devenit adolescenti. Ea spunea: „Nu exista onoare mai mare. Familia este prioritatea mea.”

Primul ei roman, o minunata poveste de dragoste cu titlul ,,Iubirea vine incet’’, a fost publicat de editura Casa Betania in anul 1979. Dupa aparitie, romanul s-a vandut in peste un milion de exemplare, cititorii au fost atat de incantati incat au dorit sa citeasca mai mult. Astfel, cartea a condus la o serie de 8 volume. Janette Oke a scris peste 70 de carti, dintre care 32 au fost traduse in peste 14 limbi, inclusiv în limba romana.

Cartile ei sunt citite atat in mediul religios, cat si in cel laic, deoarece ele contin povesti care transcend timpul si locul. Cititorii ei sunt de toate varstele si categoriile sociale, pentru ca fiecare se poate identifica cu intamplarile si emotiile personajelor sale. Romanele ei prezinta personaje inzestrate  cu o credinta puternica, autentica, credinta care ii ajuta in luarea deciziilor in situatii dificile de viata.

Janette Oke a scris mai multe serii de ficțiune: ,,Iubirea vine incet, Vestul canadian, Anotimpurile inimii, Mostenirea preeriei, Cantecul Acadiei, Faptele credintei şi seria pentru copii Prietenii animalelor. La unele volume a colaborat cu T. Davis Bunn.

Janette Oke a obtinut premiul ECPA în 1992 si premiul CBA Life Impact în 1999 pentru contributia ei la dezvoltarea cartii crestine. A castigat si premiile Gold Medallion si Christy pentru romanul de fictiune.

Articol oferit de

Libraria Maranatha

www.librariamaranatha.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biblia audio dramatizata. Asculta Biblia!