Gandeste cutezator de Ben Carson – recenzie

Articol oferit de Libraria Maranatha

Autorul cartii Gandeste cutezator este cel care a scris bestsellerul Maini inzestrate. Ben Carson a dorit ca prin aceasta carte cititorul sa se simta degajat si angajat intr-un dialog cu o persoana apropiata. Cartea Gandeste cutezator de Ben Carson isi propune sa prezinte un set de metode care duc in mod cert la castigarea succesului. Alaturi de aflarea talentelor, autorul aduce in prim plan un alt set de reguli in formarea unei cariere si anume cateva principii crestine. Acesta sublineaza in mod clar ca prezenta lui Dumnezeu in orice domeniu este absolut necesara. Pe langa toate aceste « ingrediente », Ben Carson incurajeaza lectorii la citirea cartilor si la un studiu aprofundat.

Pentru a-si captiva mai profund cititorii, Ben Carson recurge la tipul subiectiv de a scrie si utilizeaza propriile experiente si metode practice pentru a da o reteta a succesului. Cartea este recomandata atat pentru parinti, cat si pentru profesori, deoarece sublineaza faptul ca in orice copil exista un potential, o valoare care poate sa fie slefuita pentru a fi folositoare si pentru ceilalti. Prin expunerea propriei vieti, Ben Carson isi convinge cititorii ca schimbarea este posibila, oricat de imposibila ar parea situatia.

Astfel, cartea Gandeste cutezator marturiseste schimbarea uimitoare experimentata de Ben Carson. De la un tanar atras de viata din ghetou, de la un tanar razvratit si dezinteresat de scoala, ajunge printre cei mai buni la facultate, iar mai tarziu medic neurochirurg. Schimbarea totala din viata lui a fost posibila datorita mamei sale si datorita fortei divine. Dandu-se exemplu, Ben Carson nu vrea sa faca altceva decat sa ambitioneze tinerii, sa-i incurajeze sa lupte, sa nu renunte la potentialul care este pus in ei.

Pana si titlul este ales in mod sugestiv – Gandeste cutezator. Ben Carson vrea sa semnaleze pe orice cititor, sa-l faca constient ca a sosit momentul ca sa-si stabileasca in mod corect prioritatile si sa se deprinda cu o gandire cutezatoare. Sa nu fie inselat de obsacole, de mediu in care traieste, ci sa infrunte cu avant orice urias care sta in calea realizarii sale.

Cartea Gandeste cutezator scrisa de Ben Carson este dedicata celor care par a fi dezamagiti de viata lor, care se hranesc cu amintirea esecului si s-au lasat mintiti ca pentru ei nu este nicio sansa. Prin intermediul cuvinteleor scrise in acesta carte, autorul indreapta privirea cititorilor inspre partea lor interioara si ii ajuta sa creada in acea binecuvantare cu care au fost inzestrati.

Povestindu-si cateva din trairile personale, Ben Carson vrea sa comunice faptul ca el este obisnuit cu greutatile, stiind ceea ce inseamna dificultate. Cartea Gandeste cutezator poate sa fie vazuta asemenea unui ghid in formarea unui individ. Pana la finalul cartii Ben Caron mentioneaza efectele pe care care le-a produs schimbarea si isi invita cititorii sa nu inceteze sa spere in schimbarea lucrurilor. El a crezut ca detine o valoare care trebuie sa fie educata, modelata si valorificata si s facut tot posibilul ca sa-si puna in aplicare crezul.

Aceasta carte scrisa de Ben Carson arata ca schimbarea nu se poate produce peste noapte, ci este necesara aplicarea unei ordini, unei munci care pregateste persoana in cauza. Ben Carson incurajeaza luarea drept ca tinta a celei mai inalte dorinte, fiind convins ca oricine poate deveni orice doreste, doar sa creada in propria capacitate. Printre filele cartii Gandeste cutezator, Ben Carosn isi reaminteste crezul cum ca atunci cand oamenii sunt educati, ei sunt incurajati sa nu-si doreasca nici mai mult nici mai putin decat excelenta.

Succesul il poate dobandi oricine doreste, de aceea el descrie retata aceasta. Prin prisma propriului exemplu, Ben Carson arata ca viata nu este deloc plictisitoare avand o minte care iubeste explorarea. Totodata, prin cartea Gandeste cutezator, Ben Carson incearca sa ii ajute pe tineri sa-si recunoasca telentele, sa le foloseasca in mod corespunzator si sa aleaga un domeniu in care poate sa le aplice, astfel in aceste conditii succesul este inevitabil.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biblia audio dramatizata. Asculta Biblia!