Carti cu schite de predici disponibile la Libraria Maranatha

Daca cititi acest articol probabil ca sunteti in cautarea unor schite de predici, care sa va ajute sa prezentati un mesaj din partea lui Dumnezeu, intr-un mod eficient si sub calauzirea Duhului Sfant pentru cei care va asculta. Nu toti au darul de a sapa adanc in Cuvantul lui Dumnezeu, nu toti au darul de a concepe o schita de predica, de a o sistematiza intr-o forma in care mesajul sa poata avea efect asupra celor care il asculta.

Desi cred ca Duhul Sfant este cel care ii inspira pe cei care transmit mesajul lui Dumnezeu, totusi nu cred ca lucrul acesta exlude pregatirea celui care predica. Nu cred ca Duhul Sfant poate inspira un frate crestin, un prezbiter, un diacon sau un pastor care se ridica la anvon si care deschide Biblia la intamplare si incepe sa vorbeasca ,,ce ii da Duhul”. Este ca si cum te-ai duce la un doctor sa iti faci o operatie, dar acel doctor vine total nepregatit pentru operatia ta. Poate nici n-a mai operat de mult pe nimeni, nu ti-a analizat boala dinainte, nu ti-a studiat analizele si evolutia bolii, si vine sa te opereze. Ai avea curaj sa te dai pe mana unui astfel de doctor? Eu nu as avea.Tot asa este si cu cei care vin in fata bisericii si prezinta un mesaj din partea lui Dumnezeu. Ce inspiratie divina poate avea acea persoana care in camaruta lui nu s-a rugat pentru acel mesaj? Ce inspiratie divina poate acea acea persoana care inainte de a veni in fata bisericii nu a pus genunchiul jos sa Il intrebe pe Domnul ce mesaj sa aduca? Ce ispiratie divina poate avea acea persoana care nu a meditat inainte la mesajul pe care il va transmite bisericii, care nu si-a facut nici macar o schita de idei in mintea lui daca nu in scris? Nu cred intr-o astfel de inspiratie! Si pentru ca sunt unul dintre cei care am tinut de multe predici, atunci cand stau in biserica si ii ascult pe cei de la anvon, din pacate de cele mai multe ori, la cei mai multi vad lipsa de pregatire, de studiu si de meditatie inainte ca acestia sa urce la anvon. (In cele de mai sus, fac exceptie cazurile exceptionale, cand vorbitorul nu a avut timp sa se pregateasca).

O solutie pentru cei care nu stiu cum sa isi faca o predica, cum sa isi aleaga un subiect, sunt schitele de predici. Din fericire sunt mult frati frati care inspirati de Duhul Sfant si dupa un studiu personal aprofundat al Cuvantului lui Dumnezeu, il prezinta in biserica si apoi posteaza schita de predica si pe internet pentru a putea fi la dispozitia a cat mai multi dintre noi.

Cu toate acestea insa, va recomand sa aveti personal in biblioteca dvs carti de schite de predici. De ce? Pentru ca este mult mai simplu si usor sa ai in biblioteca ta o carte cu schite de predici decat sa le cauti pe internet. Intr-o carte de schite de predici, acestea sunt aranjate dupa subiecte si este foarte usor sa gasesti schita de predica pe care o cauti dupa categoria de subiect din care face parte. De asemenea, o carte cu schite de predici o poti duce cu tine oriunde, o citesti oriunde, o studiezi oriunde, poti crea o predica sau poti dezvolta mai departe acea schita de predica.

De exemplu, cand eram student, calatoream pana la facultate in Bucuresti toata noaptea cu trenul. Pentru ca nu prea puteam sa dorm pe tren, aveam o carte cu schite de predici la mine pe care o studiam. La randul meu, am dezvoltat schitele de predici cu alte idei, sau chiar am creat predici scrise inspirandu-ma din acea carte cu schite de predici. Acele ore petrecute in tren de cateva ori pe an, timp de 4 ani, mi-au fost de mare folos.

Cand eram student nu erau atat de multe carti de schite de predici cum sunt astazi. De exemplu, Libraria Maranatha dispune pe rafturile sale aproximativ 27 de carti cu schite de predici. Cele mai cautate si apreciate sunt schite de predici de Vladimir Pustan.

 

Articol oferit de

Libraria Maranatha

www.librariamaranatha.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biblia audio dramatizata. Asculta Biblia!