Biblia de studiu – modele disponibile in librarii crestine

Libraria Maranatha este cunoscuta in acest moment ca fiind cea mai mare librarie crestina online din Romania. In depozitul nostru dispunem de peste 14 000 de produse: carti crestine, Biblii si cadouri crestine. De asemenea, dispunem de cea mai bogata oferta de Biblii din tara. La libraria noastra veti gasi absolut toate modelele de Biblii.

Astazi va vom prezenta Biblia de studiu si modelele de Biblii care sunt disponibile din aceasta categorie:

 

1. Biblia de studiu inductiv

 

Contine un ghid complet pentru studiul inductiv si instructiuni specifice pentru studierea inductiva a fiecarei carti a Bibliei. Putem spune ca este cea mai completa Biblie de studiu, ca si continut de materiale ajutatoare, explicatii si concordanta biblica.

– Tabele istorice ( in ordine alfabetica si in ordinea cartilor Bibliei)

– Tabele pentru studiu tematic ( in ordine alfabetica si in ordinea cartilor Bibliei)

– Harti ( in ordine alfabetica si in ordinea cartilor Bibliei)

– Ilustratii ( in ordine alfabetica si in ordinea cartilor Bibliei)

– Index pentru hartile color ( in ordine alfabetica si in ordinea cartilor Bibliei)

 

2. Biblia de studiu Thompson

 

Este una dintre cele mai cunoscute Biblii de studiu din tara noastra. Este apreciata pentru cele 40 000 de cuvinte care compun concordanta biblica, cat si pentru notele explicative si tabelele comparative care ajuta cititorul sa inteleaga mai bine mesajul Bibliei si sa poata avea o imagine de ansamblu cat mai cuprinzatoare.

 

3. Biblia Planului Profetic

 

Biblia Planului Profetic este o Biblie de studiu care se diferentiaza de celelalte modele de Biblii de studiu prin faptul ca, materialele ajutatoare de la final au ca tema profetia biblica. Astfel cititorul este ajutat sa priveasca si sa inteleaga mesajul Bibliei prin prisma profetiei biblice. Se abordeaza teme ca: planul profetic in Sarbatorile evreiesti, planul profetic in numele patriarhilor, planul profetic in tiparul jertfelor, etc.

 

4. Biblia de studiu cu explicatii si concordanta

 

Biblia cu explicatii si concordanta biblica este o denumire generica a unor modele de Biblii standard, de diferite marimi, care contin explicatii biblice si concordanta biblica. Aceste modele de Biblii contin o cantitate mai mica de materiale ajutatoare, explicatii biblice, concordanta biblica, harti biblice, color.

 

5. Biblia de studiu Andrews

 

Biblia de studiu Andrews este un model de Biblie de studiu aparut nou pe piata din Romania. Caracteristica principala sunt notele de studiu care sunt asezate in subsolul paginii aranjate pe doua coloane. La fiecare inceput de carte biblica cititorul primeste informatii despre autor si contextul in care a fost scrisa cartea. De asemenea, o caracteristica importanta este multimea de tabele cu ajutorul carora cititorul este ajutat sa inteleaga mesajul Bibliei.

Textul biblic este organizat dupa o anumita structura a paragrafului, stabilita de cercetatorii biblici impreuna cu editorii, in scopul tratarii unui grup de versete impreuna, ca o idee coerenta – aceasta constituind unitatea de baza a unui text sau a unei idei mai ample. Numarul versetelor este mentinut si apare notat in interiorul paragrafului. Structura aceasta il ajuta pe cititor sa surprinda semnificatia pasajului din Scriptura studiat si sa recunoasca totusi valoarea traditionala a numerotarii versetelor. Numarul versetelor este usor de identificat, deoarece sunt scrise în format exponent, cu caractere bold.

 

6. Biblia de studiu pentru o viata deplina

 

Biblia de studiu pentru o viata deplina este binecunoscuta in tara noastra, ca fiind o Biblie de studiu cu o bogata concordanta biblica si note de subsol la fiecare pagina. Astfel, cititorul este insotit de explicatii suplimentare pe fiecare pagina pe care o citeste.

La inceputul fiecarei carti ale Scripturii avem cate o prefatare ce cuprinde:

(1) o schema a cartii;

(2) o justificare a fondului cartii si a spatiului istorico-cultural, informatii despre autor, perioada si data scrierii;

(3) o relatare despre scopul initial al cartii;

(4) o privire generala a continutului ei;

(5) o lista a caracteristicilor si sublinierilor speciale ale cartii;

(6) planul de lectura pentru parcurgerea Bibliei intr-un an. Indicatorii tematici Pe multe dintre paginile Scripturii veti putea descoperi unul din cele douasprezece simboluri.

 

Articol oferit de Libraria Maranatha

www.librariamaranatha.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biblia audio dramatizata. Asculta Biblia!