Ben Carson – biografie si carti scrise

Astazi, Ben Carson este cunoscut in intreaga lume sub imaginea medicului care a realizat operatia de separare a unor siamezi. El este cel care a experimentat marea trecere, de la atitudinea de respingere fata de cunoastere inspre acceptarea cunoasterii ca cel mai bun tovaras. Schimbarea radicala experimentata de acest medic a umit o lume intreaga si mai mult a motivat multe personae la perseverenta in munca, pana cand visele devin realitate. Ben Carson s-a nascut in Detroit, Statele Unite in anul 1951. El este cel de-al doilea fiu al lui Robert Solomon si Sonya Carson.Ben Carson a trait impreuna cu familia pana cand mama lui a descoperit ca sotul ei mai avea inca o familie, ceea ce a dus la separarea cuplului. Dupa acest eveniment, Sonya impreuna cu cei doi fiii ai ei, Ben si Curtis s-au mutat in Boston unde au incercat sa faca fata confruntarilor. Chiar daca nu aveau o viata prea fericita, Sonya incerca sa le ofere copiilor ei o educatie si depunea o munca istovitoare la catre 3-4 joburi.

Educatia ei precara nu a impidicat-o sa-si doreasca pentru copii ei un viitor mai stralucit. Ben Carson impreuna cu fratele sau erau printre cei mai slabi copii la scoala. Marginalizat si criticat tot timpul, Ben Carson si-a dezvoltat un caracter necoresupnzator. Din cauza aceasta Sonya a facut o oarecare reforma in viata copiilor ei. Le-a redus timpul de a urmari emisiuni la TV si i-a obligat sa citeasca cate doua carti pe saptamana ca mai apoi sa faca un raport in urma lecturii. Cu un astfel de standard, Ben Carson a progresat in cunoastere si i s-a deschis poarta inspre o lume noua.

Terminandu-si studiile cu un nivel avansat adorit sa urmeze facultatea de medicina, dorind sa devina un neurochirurg. Acolo, Ben Carson si-a intalnit viitoarea sotie pe Lacena Candy Rustin, impreuna cu care s-a mutat in Baltimore. Datorita abilitatilor sale, a coordonarii ochi-mana Ben Carson a devenit resident la Johns Hopkins. Mai tarziu a primit o invitatie pentru a merge pentru o perioada in Australia, deorece era nevoie de un medic neurochirurg. Ben Carson accepta invitatia, iar in timpul sederii sale acolo va acumula o experienta care ii va fi de folos in anii ce urmeaza.

Dupa multa munca, experienta si pregatire in diferite tari, Ben Carson a ajuns director peste sectia de Neurochirurgie Pediatrica. In urmatorii ani, Ben Carson se va confrunta cu niste cazuri neobisnuite, fara nicio rezolvare pana atunci. Astfel, Ben Carson este reconscut pentru prima operatie reusita de separare a unor siamezi. In 2003, Ben Carson s-a confruntat cu cea mai mare provocare din timpul experientei sale – separarea unor siamezi gemeni.

Reusita l-a adus mai des in fata camerelor de filmat, devenind o persoana apreciata. In ciuda climaxului sau in 2013 Ben Carson si-a anuntat retragerea din activitatea medicala, petrecandu-si mai mult timp alaturi de familia sa, de sotie si de cei trei copii: Murray, Benjamin si Rhoeyce. In prezent si-a exprimat dorinta de a intra in sfera politica, “ajutand americanii sa se trezeasca”.

Chiar daca viata lui Ben Carson pare a fi dedicata in totalitate partii medicale, in timpul vietii sale au existat momente in care Ben a fost preocupat si de partea literaturii. El a scris cateva carti printre care:

Maini inzestrate;

Asuma-ti riscul;

Gandeste cutezator;

Imaginea de ansamblu.

Cartea de Ben Carson ,,Maini inzestrate – este una dintre cele mai cunoscute carti ale sale. Pe paginile acestei carti sunt asternute rand pe rand imaginile din viata lui, de la frageda copilarie pana la primele realizari in domeniul medicinei. Am putea spune ca este vorba chiar de o biografie a recunoscutului medic.

Totusi nu este doar o simpla prezentare a vietii sale, ci prin prisma acestei carti, Ben Carson arata ca pentru a ajunge la tinta dorita intotdeuna este nevoie de munca si preseverenta, aratand ca orice atitudine poate sa fie schimbata-este nevoie doar de vointa si apoi Dumnezeu va prelua controlul. Cartea lui Ben Carson are o puternica influenta asupra cititorilor, motivandu-i sa creada in posibilitatea unei schimbari.

Cartea lui Ben Carson ,,Asuma-ti riscul – scoate in evidenta ceea ce pentru multi in zilele noastre pare a fi lipsit de valoare si imposibil – asumarea riscului in orice circumstanta. Suntem prea obisnuiti sa actionam dupa un anumit plan cu care suntem obisnuiti, excluzand frumusetea insusirii riscului. Doctorul Ben Carson prin aceasta carte ne indemna sa pasim pe taramul necunoscut al riscului, asigurandu-ne ca finalul va fi trimfator, cu impact asupra vietii.

Cartea ,,Gandeste cutezator apartine tot lui Ben Carson. In aceasta carte autorul ne descrie propria metoda care i-a adus succes in cariera. Faptul ca Ben Carson isi prezinta schimbarea radicala din viata sa ofera mai multa credibilitate si impuls in vederea actionarii. Prin acesta carte, Ben Carson isi indeamna cititorii sa nu stea nepasatori, ci sa foloseasca fiecare ocazie pentru a-si stabili prioritatile in viata.

Cartea lui Ben Carson – ,,Imaginea de ansamblu este de fapt mult mai mult decat o privire in ansamblu. Titlul ales vrea sa arate de fapt idealul pentru care merita sa lupti, avand convingerea ca totul este posibil. Asadar, aceasta cartea arata provocarea la care este supusa fiecare persona si modul cum din umbra actioneaza forta divina, cu scopul de a ajuta fiintele umane sa ajunga la tinta dorita.

Articol oferit de Libraria Maranatha

www.librariamaranatha.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biblia audio dramatizata. Asculta Biblia!