Asuma-ti riscul de Ben Carson

Cartea Asuma-ti riscul este una dintre cele patru carti cunoscute ale doctorului Ben Carson (Maini inzestrate, Gandeste cutezator si Imaginea de ansamblu). In cartea sa Asuma-ti riscul, doctorul Ben Carson trateaza tema riscului din mai multe puncte de vedere, analizand riscul care intervine in viata profesionala, in viata privata, dar si in viata spirituala. Pentru a analiza cat mai bine tema riscului, autorul isi prezinta propriile experiente si arata modul cum el a acceptat riscul in cele trei situatii – profesional, spiritual si viata privata.

Pentru inceput, Ben Carson face o scurta trecere privind imaginea societatii de astazi, societate care nu isi mai doreste sa-si stabileasca niciun tel sau sa-si insuseasca vreun risc. Intrigat de societatea in care traieste, Ben Carson in cartea Asuma-ti riscul indeamna cititorii la o traire diferita. Cartea de fata scoate in eviednta un aspect ce poate pentru multi este lipsit de valoare si anume asumarea riscului in orice circumstanta a vietii. Experimentand pe parcursul vietii sale nenumarate riscuri, Ben Carson ne asigura ca in urma implinirii acestor sfaturi, finalul nu poate fii altfel decat victorios. Chiar titlul cartii Asuma-ti riscul poarta in sine un indemn clar, vizand partea practica ce trebuie aplicata de fiecare.

Motivul pentru care oamenii nu isi mai doresc niciun risc, spune Ben Carson este de fapt obisnuita cu o viata deja asigurata, cu planuri stabilite mai dinainte. Faptul ca toti s-au obisnuit sa isi planuiasca o vacanta, sa isi asigure bunurile materiale sunt semne evidente pentru o viata lipsita de orice pare a fi imprevizibil, de fapt de orice risc. Pentru a avea o influenta puternica asupra cititorilor si pentru a-si intari teoria, Ben Carson vorbeste despre fiecare risc asumat inca din copilarie. Schimbarea la care a fost supus i-a adus o anumita doza de risc, fiind obligat zilnic sa isi asume responsabilitatea. De aceea, prin intermediul cartii sale, autorul ne pune inainte acest mod de a trai viata si ne invita sa o acceptam fara teama.

Din cauza necunoscutului, asumarea riscului aduce frica, dar ceea ce autorul vrea sa transmita prin cartea sa este de fapt eliberarea de sub tirania fricii care nu ofera posibilitatea trairii unei vieti la altitudine. Doctorul Ben Carson argumenteaza faptul ca o viata traita fara asumarea vreunui risc poate sa duca la pierderea stralucirii, la ingroparea talentelor si a potentialului lasat de Dumnezeu. Punerea in valoare a energiei, asigurarea unui viitor si experimentarea victoriei sunt posibile doar prin lumina acceptarii riscului.

In cartea Asuma-ti riscul Ben Carson explica modul in care el priveste viata si demonstreaza motivul pentru care Dumnezeu a hotarat sa traim pe acest pamant. Astfel, prin cuvintele sale, autorul ne motiveaza sa privim inspre viata noastra si sa identificam talentele cu care am fost inzestrati cu scopul de a-i ajuta pe ceilalti.Teoria lansata de Ben Carson nu este doar o teorie a trecutului, ci crezul sau a fost valabil si in cele mai grele momente. Atunci cand autorul cartii s-a confruntat cu nemilosul diagnostic- cancer, el a continuat sa spere si sa se lase purtat de forta riscului. A fost pus in fata unor alegeri – sa continue tratamentul sau sa fie operat. Acceptarea riscului i-a prelungit viata si i-a mai demonstrat inca o data ca lipsa riscului micsoreaza sansele succesului.

Constatand ca ceea ce l-a facut recunoscut in lumea intreaga a fost doar acceptarea riscului, Ben Carson a hotarat sa motiveze si pe altii. Prin cartea Asuma-ti riscul, autorul arata cum in urma riscului va avea loc revolta succeselor, demostrand ca fara prezenta riscului un pret trebuie platit, iar pretul e destul de costisitor. Invatand cum sa accepti riscul ca parte din viata, intelegand ca riscul demonstreaza scopul vietii si luand prezenta riscului aemena unui ghid doar atunci se poate spune ca o persoana traieste la inaltimea dorita de Creatorul universului.Acceptarea riscului nu ca un accesoriu, ci ca pe o necesitate va transforma orice persoana si o va ajuta sa priveasca cu alti ochi circumstantele vietii.

Articol oferit de Libraria Maranatha

www.librariamaranatha.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biblia audio dramatizata. Asculta Biblia!